Jelenlegi hely

Címlap » Fogadószervezeteknek

A törvényről

2013. július 1-jei hatállyal módosult a közérdekű önkéntes tevékenységről szóló 2005. évi LXXXVIII. törvény (továbbiakban: Köt.). Közérdekű önkéntes tevékenység továbbra is a Köt.-ben szabályozott önkéntes jogviszony keretében végezhető; ahol a fogadó szervezet a társadalmi esélyegyenlőség előmozdításáért felelős miniszternek köteles bejelenteni az önkéntesek foglalkoztatását (de nem az egyes önkénteseket!!!), és a bejelentett adatokban bekövetkező változásokat. A bejelentést a miniszter által e célra rendszeresített, megváltozott adattartalmú adatlapon, a törvényben meghatározott iratok csatolásával kell teljesíteni (Emberi Erőforrások Minisztériuma, Esélyteremtési Főosztály, 1054 Budapest, Akadémia u. 3.). A törvény mellékletét képző korábbi bejelentési lap 2013. július 1-jével hatályát vesztette, bejelentés azzal már nem teljesíthető.

Az űrlap itt tölthető le: http://www.civil.info.hu/bejelenteshez-szukseges-urlap

A parlament honlapján megtalálható az elfogadott módosító anyag. Minden érintett fogadószervezetnek érdemes tisztában lenni, az idén július 1-vel hatályba lépő valózásokkal.

További részletes információk itt olvashatóak: http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat?p_ckl=39&p_izon=10591