Jelenlegi hely

Címlap » Fogadószervezeteknek

Amit jó tudni

Hogyan történik az önkéntesek kiközvetítése?

  1. lépés: az önkéntesség iránt érdeklődő szervezetek kapcsolatba kerülnek szervezetünkkel, és egy személyes találkozás alkalmával megismerkedünk egymás tevékenységi köreivel
  2. lépés: a fogadószervezetek meghatározzák azokat a tevékenységeket, melyeket szervezetüknél az önkéntesek végezhetnek, majd ezek bekerülnek nyilvántartásunkba*
  3. lépés: az Önkéntes Centrumban érdeklődő önkéntesek ezek közül a tevékenységek közül választanak
  4. lépés: megadjuk számukra a fogadószervezet elérhetőségeit
  5. lépés: az önkéntes önállóan felkeresi a fogadószervezetet
  6. lépés: a fogadószervezetek megszűrik az önkénteseket, majd bevezetik őket a szervezet életébe


*Jótanács: Az önkéntes tevékenységek összegyűjtéséhez az itt letölthető táblázat kitöltését várjuk a fogadószervezetektől.  Mivel a nálunk jelentkező önkéntesek ezeken a dokumentumokon keresztül ismerik meg az Önök szervezetét, nagyon fontosnak tartjuk, hogy a leírtak minél pontosabbak, informatívabbak legyenek. Ehhez pár pontban összefoglaltuk javaslatainkat:

1. A táblázat első felében az adatok (Kapcsolattartó, Telefonszám, E-mail cím, Cím) pontosan kerüljenek be.
2. A "Fő tevékenysége röviden" rész kitöltése azért fontos, mert nem minden esetben derül ki a szervezet nevéből, hogy mi a szervezet fő profilja. Érdemes minél pontosabban, figyelemfelhívóbban megfogalmazni ezt a részt, mert legtöbb esetben a szervezet tevékenységi köre kelti fel az önkéntes érdeklődését.
3. A "Cím"-hez ajánlatos az iroda / telephely címét megadni, ahol az önkéntes megtalálja Önöket.
4. A tevékenységeket tartalmazó táblázatban szintén fontos, hogy minél pontosabban, egyértelműbben kerüljenek feljegyzésre a végezhető önkéntes tevékenységek. Az időnként megrendezésre kerülő eseményeket (pl. nyári tábor, ünnepség...) is feltüntethetik a táblázatban, de egy-egy ilyen alkalom előtt pár héttel érdemes szólni nekünk, hogy akkor toborozzunk rá önkénteseket.

Közös célunk, hogy minél több önkéntes segítse az Önök munkáját, így mindenkit buzdítunk, hogy a táblázatot használják fel arra, hogy átgondolják azokat a lehetséges tevékenységeket, melyeket az önkénteseknek szánnak.