Jelenlegi hely

Címlap » Info önkénteseknek

Önkéntes közvetítés

Legyél Te is Önkéntes!           


1. LÉPÉS: Amikor megérik benned az elhatározás, hogy önkénteskedni szeretnél, két lehetőséged van:

-ha van konkrét elképzelésed, hogy hol szeretnél önkénteskedni, akkor keresd fel a szervezet önkéntes koordinátorát!

-ha viszont nem tudom pontosan, hogy hol is szeretnél önkénteskedni, akkor keresd fel telefonon, e-mail-ben vagy akár személyesen is a Szegedi Önkéntes Központot vagy a Csongrád Megyei Önkéntes Pontok egyikét! Amennyiben telefonon, vagy e-mail-ben keresel meg minket, időpontot egyeztetünk Veled egy személyes találkozásra az irodánkban.

2. LÉPÉS: A találkozásunk során a következő adataidat felvesszük az adatbázisunkba:
-    név, cím
-    telefonszám, elérhetőségek
-    jelenlegi iskola/munkahely
-    végzettség, szakirány
-    érdeklődési kör
-    esetleges eddigi önkéntes tapasztalatok

3. LÉPÉS: A már az adatbázisunkban lévő szervezetek közül kiválaszthatod azt a szervezetet/intézményt, akiknél a leírás alapján szívesen önkénteskednél, illetve ha szükséges, akkor a munkatársunk tanácsaival segít a választásban.


4. LÉPÉS: Megadjuk Neked a kiválasztott szervezet adataiat, kapcsolattartójának nevét, elérhetőségét.

5. LÉPÉS: Ezután keresd fel a szervezetet. A találkozás során a szervezet kapcsolattartójával, önkéntes koordinátorával részletesen megbeszélitek a végzendő feladatokat, egyeztetitek az elvárásaitokat.

 

6. LÉPÉS: A találkozás alkalmával rákérdezhetnek arra, hogy miért jelentkeztél hozzájuk, illetve ők is ekkor mondják el, hogy mit várnak el Tőled.

 

7. LÉPÉS: Egy-egy szervezet szokott az önkéntesével szerződést kötni, amely számodra is biztosíték arra, hogy csak a kijelölt feladatok ellátást várhatják el tőled.

 

8. LÉPÉS: Ezután bevezetnek a szervezet életébe, megismerkedhetsz a munkatársakkal, a többi önkéntessel.

 

9. LÉPÉS: Megkezdheted az önkéntes tevékenységet!

 

Idővel megváltozhatnak az életkörlményeid, amely jelentheti azt is, hogy egy időre nem tudod már ellátni a vállalt önkéntes tevékenységeket. Természetesen az önkéntes tevékenységek megszakítása, megváltoztatása lehetséges, de mindenképp időben jelezd a szervezet számára!